Menü
 
Kiadványaink
 
A rovásírásról
 
Kapcsolataink
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók száma
Indulás: 2004-12-21
 
Óra
 

                Gombaszögi táborok (Réka visszaemlékezése)

 

A Völgy

Rovásírás tábor -  csupán két egyszerű szó. Számomra viszont sokkal többet jelentenek. Ha meghallom ezeket a szavakat, a szívem megtelik örömmel, és rengeteg kellemes emlék jut az eszembe.

Bizony, ez a tábor már 5 éve az életem szerves része. Ez idő alatt rengeteg felejthetetlen  él-ményben volt részem, és sok új barátot szereztem.

Be kell valljam, 2002-ben az első táborba félve érkeztem. Nem tudtam, hogy mi vár rám, és őszintén szólva nem is volt sok kedvem az egészhez. De ez az érzés rögtön elszállt, mikor megpillantottam a gyönyörű gombaszögi tájat. Egy parányi völgy hatalmas hegyekkel körülvéve, a dombon apró, barna faházacskák, mindenhol vidám béke és nyugalom...

A táborban különböző érdekes foglalkozások vártak rám és társaimra. Először is természetesen a rovásírás. Hála nagyszerű oktatónknak hamar elsajátítottuk a rovásírás alapjait, magát az ábécét egyébként egy délután alatt meg lehet tanulni. Ezután megtanultunk ligatúrázni, vagyis összevonni az egyes rovásbetűket – ez nagyon jó szórakozás! Később már egymásnak írtunk megfejtendő feladatokat. Megfejtés közben sokat Folyik az oktatásnevettünk és viccelődtünk, néha még versenyeztünk is.

A fafaragás nagyszerű lehetőséget nyújtott arra, hogy a már elsajátított rovásbetűket gyakoroljuk. A tábor nagy „slágere“ az íjászat volt. Ez a foglalkozás kivétel nélkül mindenkinek nagyon tetszett. Mára már a régi táborlakók nagy többségének van saját íja, és a legügyesebbek még versenyekre is járnak. Az első és második táborban lovaglási lehetőségünk is volt. A lovaglás kiváló kikapcsolódást nyújtott az őstörténeti előadások után. Ezenkívül természetesen voltak kézműves foglalkozások is, mint például gyöngyfűzés, agyagozás stb. Túráztunk is, így kicsit jobban megismerhettük a minket körülvevő csodaszép természetet. Az esték beszélgetésekkel, énekléssel teltek, néha tábortüzet is gyújtottunk, és a tűz melegénél csevegtünk, na meg persze szalonnát is sütöttünk. Utolsóelőtti napon meglátogattuk Krasznahorka büszke várát és Rozsnyó városát. Az utolsó este mindenki kapott személyisége vagy jellemző tulajdonsága alapján egy tábori nevet. A tábort szinte mindenki könnyes szemmel, sírva hagyta el, de megbeszéltük, hogy egy év múlva visszatérünk. Ez így is lett, a második táborban szép számmal voltak régi táborozók. Az újakkal hamar összebarátkoztunkAz Andrássy grófok büszke vára, Krasznahorka, és egy jó kis csapattá kovácsolódtunk. A második tábor sokban hasonlított az elsőre, a harmadik viszont teljesen más volt, mert a tábor új helyszínen került megrendezésre. Egy kicsinyke falu közepén voltunk elszállásolva, és ez megváltoztatta a tábor jellegét. Végül is sikerült megbírkóznunk a kihívásokkal, és bátran kijelenthetem: jó tábort csináltunk! Tán az elmúlt két évben gyűjtöttem a legtöbb szép emléket. Ezeket szavakba önteni nagyon nehéz, ezt egyszerűen át kell élni, érezni kell!

Még mindenképpen meg kell említenem, hogy a táborlakók közül páran részt vettünk a Kárpát-medencei Rovásírás-versenyen, és sikerült szép eredményeket elérnünk. Mióta felnőttünk, évközben is szervezünk találkozókat, legtöbbször valamilyen íjászverseny alkalmával.

Én ezt a tábort mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen ez egy életre szóló élmény, amit leírni nem is lehet, egyszerűen el kell jönni egy táborba, és személyesen át kell élni!

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Ajánló
 
Hasznos tudnivalók
 
Hagyományőrzés
 
Népszokások
 
Őstörténet
 
Magyar dalok
 
Hírek
 
Mesék
 
Érdekességek
 
tanítások
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints